Conferinta de presa - Palatul Patriarhiei - 15 noiembrie 2017


În data de 15 noiembrie 2017, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti–Ilfov (ADR BI) a organizat o conferinta de presa în urma evenimentului "Regio 2014-2020 în regiunea București-Ilfov”. 

Aceasta a avut loc la Palatul Patriarhiei Române, în cadrul vizitei cu jurnalisti la proiectul "Palatul Patriarhiei", finanţat prin Regio si implementat de Patriarhia Română. Prin amabilitatea managerului de proiect, pr. Liviu Nechita şi a ghidului obiectivului, participanţii au putut afla informaţii despre istoria clădirii, dar mai ales despre experienţa realizării proiectului de consolidare şi restaurare a clădirii.

Finalizarea la timp a lucrărilor a dat posibilitatea deschiderii Palatului pentru a fi vizitat de publicul care dorește să se bucure de frumusețea arhitecturală a acestui monument istoric reprezentativ pentru București. La palat funcționează un muzeu și un punct de informare turistică.

Începând cu 17 ianuarie 2017 Palatul Patriarhiei a fost redeschis publicului larg, putând fi vizitat gratuit de luni pana vineri, in intervalul orar 9.00 - 16.00, cu excepţia sărbătorilor religioase şi legale. În anul 2016 s-au înregistrat peste 60.000 de vizitatori. 

Mai multe detalii despre clădire sunt disponibile la http://basilica.ro/palatul-patriarhiei-deschis-pentru-vizitare/. 

 


Galerie foto