Revista presei 20-26 martie 2017 - Capitala primeste 2 miliarde de euro fonduri europene pentru realizarea unor proiecte mai vechi


20 martie 2017 - Capitala primeşte 2 miliarde de euro fonduri europene pentru realizarea unor proiecte mai vechi. Câteva proiecte vechi vor fi realizate în Bucureşti până în 2020 cu bani europeni, a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, după o discuţie cu edilul şef al Capitalei. Două miliarde de euro este suma pusă la bătaie pentru proiectele anunţate.

24 martie 2017 - Aeroportul Băneasa se va redeschide pentru pasageri. Traficul de pe cele 17 aeroporturi din ţară a crescut anul trecut cu peste 23%, până la aproximativ 16 milioane de pasageri. Dintre aceştia, circa 11 milioane au trecut prin aeroportul Henri Coandă. Redeschiderea aeroportului Băneasa reprezintă mai mult decât o posibilă soluţie.

24 martie 2017 - PMB vrea să preia metroul şi şoseaua de centură. Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că intenţionează să preia metroul şi şoseaua de centură din subordinea Ministerului Transportului, în acest sens fiind puse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) două proiecte de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de a emite acte normative. Ministerul Transporturilor anunţă însă că nu poate transfera metroul la Primăria Capitalei cu tot cu buget, aşa cum doreşte municipalitatea.