Revista presei 3-9 aprilie 2017 - Laserul de la Magurele si metroul de Drumul Taberei sunt aproape gata


2 aprilie 2017 - Metroul de Drumul Taberei, gata anul viitor. Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei (Râul Doamnei- Eroilor) va fi finalizată abia la sfârșitul primului semestru al anului viitor, spune ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Termenul este astfel devansat cu trei ani și jumătate față de primele estimări anunțate de autorități.

3 aprilie 2017 - Laserul de la Măgurele este aproape gata. Cel mai puternic laser din lume, care se construieşte lângă Bucureşti, la Măgurele, este aproape finalizat, potrivit profesorului Nicolae Zamfir, directorul proiectului Extreme - Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP). Investiţia, estimată la 300 de milioane de euro şi finanţată din fonduri europene, va fi operaţională în anul 2019.

3 aprilie 2017 - Bucurestiul nu va avea piste noi de biciclete nici in 2017. Lucrarile ar putea incepe in primavara anului 2018. In principal, pistele vor fi realizate pe traseul din strategia de transport a capitalei, aprobata recent de Consiliul General. Ministerul Mediului a alocat inca din 2014 suma de 10 milioane de euro pentru realizarea a 100 km de piste pentru biciclete, insa pana acum banii nu au fost folositi, de cel putin trei ani Primaria lucrand la stabilirea traseului si studii de fezabilitate.

5 aprilie 2017 - Spitalul Universitar din București a finalizat un proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de sănătate în sarcina cu risc crescut, nașterea prematură și boli hematologice. Calitatea vieții tinerilor cu afecțiuni cardio-vasculare și a bolnavilor de diabet se va îmbunătăți semnificativ cu ajutorul a două proiecte cu o valoare totală de 2,5 milioane euro propuse pentru finanțare din Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 de Spitalul Universitar de Urgență din București.

6 aprilie 2017 - Ce va face Bucureştiul cu 1,1 miliarde euro. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat ieri în şedinţa Consilului General că, pentru 2017, a luat în calcul venituri totale ale municipalităţii de 1,1 miliarde de euro. Una dintre noutăţile bugetului pe anul în curs este majorarea la 6 milioane de euro a sumei alocate pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Subvenţionarea transportului în comun va costa 121 milioane euro, iar a gigacaloriei alte 106 milioane.