Smart cities of Romania - Universitatea Politehnica, 8-9 noiembrie 2016


Expo-conferinta nationala "Smart Cities of Romania 2016" se va desfasura in perioada 8-9 noiembrie 2016 la Universitatea POLITEHNICA Bucuresti

Alba Iulia, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Magurele, Oradea, Sibiu sunt cateva dintre orasele romanesti care, in decursul ultimelor luni, si-au declarat intentia de a accede la statutul de "Oras inteligent".

 Multe dintre ele au depasit faza de intentie si au inceput implementarea de solutii "smart" sau chiar utilizeaza deja sisteme inteligente capabile sa livreze raspunsuri viabile la problemele specifice aglomerarilor urbane.

 Dupa succesul repurtat de prima editie, care s-a bucurat de o audienta record si a adus alaturi reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale si ai aparatului administrativ central, experti in accesarea fondurilor europene, profesori universitari si specialisti din mediul privat, "Smart Cities of Romania 2016" vine cu un obiectiv mai ambitios – acela de a depasi stadiul abordarilor teoretice si de a oferi informatii actionabile si solutii pragmatice, care vor putea fi vazute la lucru in expozitia gazduita in cadrul evenimentului.

 Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) se alătură acestui demers, prin intervenţia doamnei Claudia Ionescu, şef al Departamentului Promovare Regională şi Investiţii, ca vorbitor, în ziua de 9 noiembrie, precum şi prin reprezentarea Agenţiei la standul nr. 15.

Detalii despre eveniment si agenda sunt disponibile la http://www.romaniasmartcities.ro/ro/