Tutorial solicitare de finantare europeana prin sistemul MySMIS


Ministerul Fondurilor Europene a publicat un tutorial video care descrie functionarea noului sistem MySMIS, prin care potentialii beneficiari din Romania vor putea sa solicite banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020. Potrivit unui memorandum al Guvernului, se estimeaza ca, incepand cu 19 februarie 2016, prin sistemul MySMIS ar urma sa se poata deschide apeluri de proiecte si sa se depuna solicitarea de finantare din noile fonduri europene

Tutorialul descrie pas-cu-pas procedura de depunere a cererii de finantare pentru un proiect (fictiv) in Programul Operational Asistenta Tehnica, insa principiile de baza sunt valabile si pentru liniile de finantare destinate firmelor sau ONG-urilor, in Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Regional etc.

Aflat momentan in teste, noul Sistem MySMIS 2014-2020 va fi disponibil la adresa  https://2014.mysmis.ro, activ permanent, iar noile apeluri vor fi disponibile direct in aplicatie. Aplicatia este unica si va arata la fel pentru toate programele operationale. Legatura va fi facuta si fiecare ghid in parte si indicatiile de completare vor fi de asemenea personalizate.