13 octombrie 2016 - Crestere economica sustinuta si sustenabila


ADRBI a organizat, cu sprijinul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, in data de 13 octombrie 2016, la Bruxelles, in cadrul Saptamanii Europene a Regiunilor si Oraselor, un seminar ("side event") privind promovarea conceptului de crestere economica sustenabila, in contextul politicii de dezvoltare regionala si a investitiilor finantate prin Programul Operational Regional. Evenimentul a avut ca scop prezentarea rezultatelor implementarii REGIO 2007-2013 la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov si promovarea lor la nivel european. De asemenea, s-au promovat la nivel european noile oportunităţi de finanţare asigurând transparenţa fondurilor utilizate pentru dezvoltarea Regiunii Bucuresti-Ilfov prin REGIO.

Oraşele sunt un motor pentru dezvoltare economică sustenabilă, deoarece acestea concentrează forţa de muncă şi resursele economico-financiare dintr-un areal. Regiunea Bucuresti-Ilfov, care a reuşit să-şi asigure un ritm constant de creştere in ultimii ani, poate fi un exemplu de succes in acest sens. Autorităţile publice din regiunea Bucureşti-Ilfov au elaborat strategiile de dezvoltare pe termen mediu pe care le-au concretizat cu ajutorul Programului Operaţional Regional- REGIO 2007-2013. 

Au ţinut alocuţiuni :

  • Excelenţa Sa dna Ambasador, Luminiţa Teodora Odobescu - Reprezentanţa Permanentă a României pe langa Uniunea Europeana
  • Koen Delanghe - Program Manager pentru România DG REGIO in cadrul Comisiei Europene

De asemenea, au fost prezentate proiecte de succes care au avut un impact pozitiv asupra vieţii cetăţenilor din regiune.

  • Dna Angela Toderiţă - Director Direcţia Management Proiecte din cadrul Primăriei Sectorului 2 a prezentat proiectele primăriei şi modul cum au colaborat cu cetăţenii in vederea implementării cu succes a proiectelor finanţate prin REGIO
  • Marian Rusu - Director Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti-Ilfov a prezentat doua proiecte privind dezvoltarea şi dotarea serviciilor specializate pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Bucureşti Ilfov.

Descarca agenda evenimentului

 

 


Galerie foto