28 iunie 2022 - Vizita la „Asezamintele Brancovenesti Biserica Domnita Balasa”


Agenția pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov a organizat, în data de 28 iunie 2022, o vizită la „Așezămintele Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa”, cu ocazia finalizării proiectului REGIO de restaurare, conservare și punere în valoare a acestui monument istoric din București.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5: Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 - Conservarea, protectia, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

În perioada 2018‑2022, monumentul istoric „Așezămintele Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa” a trecut printr‑un amplu proces de restaurare și conservare a elementelor arhitecturale, decorative și picturale, asupra edificiului bisericesc, fiind aduse la standarde actuale și facilitățile privind iluminarea, sonorizarea și termoficarea.

Proiectul a inclus și un site dedicat Așezămintelor Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa – https://domnitabalasa.ro. Acesta include opțiunea unei vizite virtuale.

În cadrul vizitei, au fost prezentate prioritățile Programului Operațional Regional București-Ilfov 2021-2027, care va fi implementat de ADR București-Ilfov din postura de Autoritate de Management.


Galerie foto