30 mai 2022 - Discover Smart Green Bucharest-Ilfov REGIOn


DG Environment a Comisiei Europene organizează în perioada 30 mai-05 iunie 2022 Săptămâna Verde a UE (#EUGreenWeek) - un apel de acţiuni care să tragă semnale de alarmă asupra poluării şi să promoveze susţinerea unui mediu curat.

Regiunea București-Ilfov, cea mai dezvoltată și dinamică regiune a României, se confruntă și cu multe probleme de trafic, poluare și calitatea aerului. Activitățile economice și aglomerarea urbană generează o serie de aspecte care necesită abordări din ce în ce mai riguroase pentru creșterea spațiului verde și a calității vieții cetățenilor.

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) și Asociația Română pentru Smart City (ARSC) s-au alăturat acestui demers şi au organizat în data de 30 mai, orele 11:00-13:00, un webinar la care s-au prezentat Programul Operațional Regional pentru regiunea București-Ilfov 2021-2027, cu accent pe temele de mediu, exemple de proiecte Regio din perioada anterioară şi soluții inteligente pentru un mediu mai bun în regiune. Evenimentul este parte din programul oficial #EUGreenWeek. 

Primăria Sectorului 6, Primăria Oraşului Măgurele şi Primăria comunei Snagov au prezentat acţiuni recente dedicate mediului, iar Asociația Română Pentru Smart City a prezentat beneficiile programului național de monitorizare a calității aerului în școli - City Air, alături de unul dintre rapoartele de monitorizare a calității aerului.

Agenda evenimentului

Subiectele abordate sunt de mare importanță pentru definitivarea Programului Operațional Regional pentru regiunea București-Ilfov 2021-2027 (POR BI) în ceea ce privește argumentarea acelor nevoi, priorități și proiecte care pot contribui la dezvoltarea regiunii noastre. Detalii aici: https://www.adrbi.ro/programe-regionale/por-bi-2021-2027/

Evenimentul s-a desfășurat online, prin platforma Cisco Webex.

 

Acţiuni Primăria Sectorului 6:

Proiectul ”Eficiență Energetică pentru Clădiri Publice” (ELENA)

Episodul 1 – n-ZEBi iti prezinta ce este eficiența energetica și care sunt soluțiile

Acţiuni Primăria Măgurele:

 

     

 

***************

Programul oficial al evenimentelor de la Bruxelles, transmise live pe 30-31 mai 2022, se găseşte aici


Galerie foto