Reuniunea retelei comunicatorilor REGIO - 16 decembrie 2021


Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) a organizat, în data de 16 decembrie 2021, începând cu ora 11:00, un eveniment în cadrul Reţelei comunicatorilor Regio, formată din reprezentanţi aiinstituţiilor centrale, regionale, locale, mediilor academic, non-guvernamental şi de afaceri, interesaţi de dezvoltarea regională prin fonduri europene. Evenimentul s-a desfăşurat online, prin platforma Cisco Webex. 

Pentru înţelegerea mai clară a percepţiei publicului extern despre REGIO - Programul Operaţional Regional şi adaptarea măsurilor viitoare, ADRBI a comandat realizarea unui studiu, în urma intervievării publicului larg, pe de o parte, şi a solicitanţilor eligibili şi beneficiarilor curenţi ai programului, pe de altă parte.

Studiul a fost prezentat de către sociologul Ana Bulai, care a evidenţiat gradul de cunoaştere a cetăţenilor despre fondurile europene, proiectele derulate de autorităţile locale şi alte entităţi în regiune, canalele de informare preferate de cetăţeni, domeniile în care trebuie direcţionate în perioada următoare fondurile etc. De asemenea, componenta a doua a studiului a vizat percepţia beneficiarilor care au contractat finanţări europene Regio până în prezent şi potenţialilor solicitanţi eligibili. 

Alăturat se găsesc cele două prezentări. 

În partea a doua a evenimentului, dna Simona Curpăn, din cadrul ADRBI, a prezentat o broşură electronică cu proiecte derulate până în prezent, broşură care se află în lucru.


Galerie foto