17 martie 2022 - Conferinta nationala Smart Villages


Uniunea Europeană promovează activ ideea „satelor inteligente”. Adoptarea noilor tehnologii și, în special, utilizarea internetului, este văzută ca o parte vitală a strategiilor pentru a combate declinul rural.

Asociația Română pentru Smart City în parteneriat cu Primăria Snagov și Consiliul Județean Ilfov au organizat în data de 17 martie a.c. Conferința Națională dedicată comunităților rurale Smart Villages - Dezvoltarea rurală inteligentă. Noul consens european privind dezvoltarea rurală.

Prin organizarea primei ediții a ”Conferinței Naționale Smart Villages” şi exemplele de bună practică se doreşte sprijinirea celor 2862 de comune în care trăiesc peste 10 milioane de cetăţeni. În cadrul evenimentului, Primăria Snagov a lansat proiectul ”Snagov Green&Clean” – un concept complet de dezvoltare a unei comunități rurale.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov a participat la eveniment, prezentând Programul Operaţional Regional 2021-2027 la nivel regiunii, cu accent pe oportunităţile de finanţare pentru mediul rural (document anexat).

Detalii despre eveniment sunt disponibile la: https://romaniansmartcity.ro/conferinta-nationala-smart-villages-17-martie/

Înregistrarea evenimentului este disponibilă aici.


Galerie foto