18 martie 2020 Eveniment "Cum includem cultura in dimensiunea indexului progresului social?"


În data de 18 martie 2020 a fost organizată o întâlnire de lucru, în mediul virtual, în cadrul proiectului "Measuring what Matters to EU Citizens: Social Progress in the European regions", având ca temă de dezbatere "Cum includem cultura în dimensiunea indexului progresului social?". 

Regiunea Bucureşti-Ilfov reprezintă unul dintre cele zece studii de caz ale proiectului, iar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov este punct de contact. Reprezentanţii ADRBI au realizat şi susţinut o prezentare privind o serie de aspecte pe care le poate avea cultura în îmbunătăţirea progresului social. 

Detalii despre eveniment şi prezentări ale altor regiuni se găsesc la adresa: https://eu-spi.eu/events/virtual-peer-learning-event-regions-how-include-culture-dimensions-eu-spi.

Proiectul, lansat de Comisia Europeană, încurajează regiunile să testeze empiric modul în care indicele de progres social al UE (SPI) ar putea fi utilizat pentru a îmbunătăți elaborarea politicilor, în special pentru politicile susținute de politica de coeziune. Scopul este ca pilotul să servească drept ghid pentru regiunile europene în utilizarea UE-SPI, dar și să adune recomandări privind îmbunătățirea următoarelor ediții ale indexului.

 


Galerie foto