26-30 August 2019 Congresul ERSA - Cities, regions and digital transformations


În perioada 27-30 august a avut loc al 59-lea congres al Asociaţiei Europene de Ştiinţe Regionale (European Regional Science Association, ERSA), cu tema "Cities, regions and digital transformations: Opportunities, risks and challenges". Acesta a fost găzduit de Universitatea din Lyon, Franţa. 

Reprezentaţi ai ADRBI au participat la lucrările congresului şi au susţinut prezentările: "Dezvoltarea urbană şi specializarea inteligentă în Regiunea Bucureşti-Ilfov prin Regio" şi "Politici regionale pentru promovarea la nivel european".

Congresul ERSA reprezintă o platformă de prezentare a unei varietăţi largi de teme în domeniul economiei spaţiale, regionale şi urbane, geografiei economice, politicilor regionale, precum şi a instituţiilor şi guvernanţei locale. Congresul are ambiţia de a reprezenta o puternică dimensiune interdisciplinară prin contribuţiile specialiştilor în ştiinţe sociale, inginerie şi analiză de date. 

Cu un număr de aproximativ 900 de participanţi anul acesta, de pe toate continentele, congresul ERSA a devenit cel mai mare spaţiu de dezbateri academice în ştiinţe regionale din lume. Este locul potrivit pentru prezentarea rezultatelor cercetărilor în domeniu, dezvoltarea contactelor de profesionişti pentru colaborări şi realizări de proiecte viitoare. 

Site-ul Congresului ERSA, conţinând programul complet şi alte informaţii este: https://ersa.eventsair.com/59th-ersa-congress-lyon-27-30-august-2019/

 


Galerie foto