8 mai 2023 - Caravana REGIO la ASE, Masteratul Economie Internationala si Afaceri Europene


Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov a fost în caravană REGIO, de data aceasta la Academia de Studii Europene, la studenţii masteranzi ai programului Economie Internațională şi Afaceri Europene. 

S-au prezentat exemple de proiecte REGIO, lecții învățate din cadrul POR 2014-2020, PR BI 2021-2027  cu accent pe noutățile programului – respectiv instrumentele teritoriale – Strategiile Integrate de Dezvoltare.

Li s-a accentuat studenților că perioada următoare este o provocare și o oportunitate pentru România având în vedere că sunt în derulare în paralel Programele aferente Politicii de coeziune și PNRR. Pentru ADRBI provocarea constă în rolul de autoritate de management, iar pentru beneficiarii Programului în a elabora şi implementa proiecte de real impact asupra comunităţii.

O concluzie care obligă, dar încurajatoare pentru studenți a constat în faptul că nevoia de resurse umane calificate va fi foarte mare pentru implementarea tuturor proiectelor finanțate cu fonduri europene.

Mulţumim pentru găzduirea în cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale doamnei prof. univ. dr. Gabriela Drăgan! 

RESURSE suport:

 

 


Galerie foto