9 octombrie 2019 - Prezentare ADRBI la Atelierul "Tranzitia zonelor urbane si regionale in tari in curs de dezvoltare si regiuni mai putin dezvoltate"


În cadrul atelierului "Tranzitia zonelor urbane si regionale in tari in curs de dezvoltare si regiuni mai putin dezvoltate: cunostinte, instrumente si platforme de învatare reciproca si schimb", dna Cătălina Udrea, expert ADRBI - Planificare, Programare, Monitorizare şi Portofoliu Proiecte, a susținut prezentarea asupra Strategiei de Specializare Inteligentă de la nivelul Regiunii București-Ilfov ("Targeted support to RIS3 elaboration in the Bucharest-Ilfov region"), în care s-au sintetizat dificultățile întâmpinate în elaborarea strategiei, principalele domenii identificate, precum și modul de desfășurare al EDP-urilor până în momentul prezent.

În cadrul aceluiași eveniment au mai prezentat stadiul și modul de implementare al strategiei RIS la nivelul regiunilor lor: Natalia Silva (reprezentant al Fondul Regional pentru Știință și Tehnologie, Azore), Styliani Petroudi (Director al Biroului de Cercetare, Cipru) și Ana Abrunhosa (Președintele Autorității de Management al regiunii Centru, Portugalia). În cadrul prezentării Anei Abrunhosa asupra strategiei RIS de la nivelul regiunii Centru a Portugaliei, s-a specificat faptul că aceștia se află la începutul implementării strategiei, organizând primele EDP-uri. Totodată a fost menționată ideea de focusare asupra dezvoltării educației, întrucât poate contribui la implementarea facila a stategiei RIS, creșterea implicării stakeholderi-lor, precum și implicarea celorlalte grupuri de la nivel european care se confruntă cu aceleași schimbări în vederea realizrii unor analize comparative. Natalia Silva, reprezentanta Insulelor Azore a vorbit despre caracteristicile fizico-geografice de la nivelul Ins. Azore, precum și despre obiectivele succinte pe care le vizează (învățarea lecțiilor prin ,,experiențele’’ celorlalte regiuni sau orașe; promovarea cooperării dintre actorii implicați; creșterea capacității de acțiune a orașelor). Styliani Petroudi, reprezentanta Ciprului a realizat o scurtă prezentare asupra modului în care ei au reușit să crească nivelul de trai prin valorificarea turismului, amintind și de dezvoltarea tehnologiei în vederea conservării dar și a valorificării turismului.


Galerie foto