23-24 noiembrie 2023 - A XIV-a Conferinta Internationala a Asociatiei Romane de Stiinte Regionale


Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) şi Asociaţia Română pentru Ştiinţe Regionale (ARSR) au organizat cea de a XIV-a Conferinţă Internaţională a Asociaţiei Române de Ştiinţe Regionale, "Creșterea potenţialului regional prin politica de coeziune - oportunităţi şi schimbări", în Bucureşti, în 23-24 noiembrie 2023. Lansarea conferinţei a fost găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România, iar sesiunile de prezentări şi lucru au avut loc în paralel, la sediul ADRBI şi online.

Conferinţa a fost destinată mediului academic - profesori şi studenţi, reprezentanţilor autorităţilor centrale, regionale şi locale care lucrează în domeniul politicii de coeziune, precum şi altor practicieni din domeniile ce vizează aspecte ale dezvoltării regionale şi urbane. 

Din partea ADRBI s-au prezentat Programul Operaţional Regional 2014-2020 - experienţa în implementarea proiectelor, lecţii învăţate, rezultate şi perspective, precum şi activitatea EEN din cadrul ADRBI. De asemenea, a fost proiectat materialul video "Finanțare europeană pentru Regiunea București-Ilfov", disponibil mai jos.

Cea de a doua zi s-a finalizat cu o vizită la monumentul istoric Biserica Icoanei din Bucureşti, care a beneficiat de finanţare europeană nerambursabilă prin Regio 2014-2020 pentru consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a patrimoniului.


Galerie foto