5-6 decembrie 2019 Conferinta ICUB - Social Impact and the Social Sciences: Theory and Practice in the Era of Propaganda, Fake News and Media Manipulation


În perioada 5-6 decembrie 2019, Institutul de Cercetare al Universității din București, cu sprijinul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, a organizat conferința internațională “Social Impact and the Social Sciences: Theory and Practice in the Era of Propaganda, Fake News and Media Manipulation”. Evenimentul a avut loc începând cu ora 9:00 la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București (Șos. Panduri, 90-92).

Conferința a încercat să răspundă la întrebări precum: Care este impactul social al științelor sociale? Cum putem cuantifica și analiza acest impact? Care sunt cele mai bune modalități prin care comunitățile epistemice de cercetători în științe sociale să răspundă la provocările actuale? Cum pot comunitățile din sfera științelor sociale să lupte împotriva confuziilor și problemelor formulate de către propagandă? Cum pot cercetătorii din științele sociale să maximizeze efectele pozitive ale cercetărilor lor?

Discuțiile s-au axat pe impactul pe care cercetările din sfera științelor sociale îl au asupra societății, dar și pe noile tehnologii care generează propagandă, fake news, dezinformare și manipulare ideologică.

Din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov s-a făcut o prezentare despre impactul Programului Operaţional Regional 2014-2020 la nivelul Bucureşti-Ilfov.

Mai multe detalii despre eveniment, dar și programul oficial pot fi accesate aici.

Galeria foto cu imagini de la întregul eveniment sunt disponibile la adresa  https://www.facebook.com/pg/ICUB.Unibuc/photos/?tab=album&album_id=3148319108515003

(Credit foto: ICUB)


Galerie foto