5 iunie 2019 - Vizită de studiu delegație Republica Moldova


O delegatie de aproximativ 25 de persoane, reprezentanți ai autorităților publice locale din Republica Moldova (specialiști în domeniul eficienței energetice și în domeniul alimentării cu apă), angajați din cadrul Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din Republica Moldova, reprezentanți ai Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului din Republica Moldova și reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au participat la un seminar de prezentare a Programului Operational Regional, organizat de ADRBI, in colaborare cu Primaria Sectorului 3.

Seminarul a fost urmat de o vizita la locul de implementare a unor proiecte de crestere a eficientei energetice, finantate prin REGIO si avand ca beneficiar Primaria Sectorului 3.

Scopul vizitei de studiu:
- O înțelegere clară a cadrului juridic în ceea ce privește achizițiile publice (preferabil pe baza regulamentului UE PRAG) și gestionarea contractelor pentru proiectele UE.
- Cunoașterea celor mai recente tehnologii și soluții pentru renovarea energetică a clădirilor și / sau a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.
- Cunoașterea bunelor practici pentru implementarea proiectelor de infrastructură finanțate din fondurile UE.
- Cunoașterea bunelor practici privind monitorizarea procesului de achiziții publice și gestionarea contractelor de către diverși actori implicați în implementarea proiectelor UE, care le interconectează.
- Cunoașterea bunelor practici pentru întreținerea clădirilor renovate și / sau a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.
- Relații stabilite cu instituțiile relevante implicate în România în implementarea proiectelor din fondurile UE și procesul de achiziții publice.


Galerie foto