Sprijin pentru autoritatile contractante in aplicarea noii legislatii in domeniul achizitiilor publice


Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) si ADR Bucuresti-Ilfov au organizat, în data de 4 octombrie 2016, la Institutul National de Statistica, reuniunea regionala cu tema "Sprijin pentru autoritățile contractante în aplicarea noii legislații în domeniul achizițiilor publice", dedicata personalului care răspunde de derularea procedurilor de achiziţii publice din cadrul autorităţilor publice locale/centrale şi al altor instituţii publice din regiunea Bucureşti-Ilfov.

Evenimentul face parte din caravana organizată de ANAP în toate regiunile României pentru păstrarea dialogului cu autorităţile contractante în vederea reducerii sincopelor în implementarea noii legislaţii a achiziţiilor publice.

Principala temă abordată în cadrul reuniunii a fost identificarea dificultăţilor întampinate de autorităţile contractante în aplicarea noii legislaţii în domeniul achiziţiilor publice.

Au răspuns întrebarilor adresate de participanţii la reuniune dl.Bogdan Puşcaş, preşedinte, dna. Ioana Vlad, director şi dl. Bogdan Paul Dobrin, director din cadrul ANAP . Domnul Dan Nicula, director general ADRBI, a adus completări referitoare la modalităţile de verificare care se aplică proiectelor cu finanţare prin Programul Operaţional Regional si a atras atenţia asupra unor greşeli constatate in implemetarea acestora.