30 ianuarie 2019 - Educație la puterea viitorului prin fonduri europene


Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) şi EURACTIV.ro a organizat conferinţa „Educație la puterea viitorului prin fonduri Europene. Informaţii, expertiză, experienţe şi poveşti din lumea proiectelor”, în data de 30 ianuarie 2019, la Hotel Intercontinenal, sala Rapsodia, Bucureşti.

Evenimentul susținut de ADR BI prin Regio 2014-2020 a fost inițiat de EURACTIV România, ca parte a rețelei EURACTIV în cadrul proiectului „Reflecție asupra politicii de coeziune: aducerea regiunilor Europei în prim-plan” (Spotlight on Cohesion Policy: putting Europe’s regions at the forefront), derulat din martie 2018. Inițiativa este implementată cu sprijinul financiar al Direcției Generale Politică Regională și Urbană (DG REGIO), prin apelul „Sprijin pentru acțiunile de informare referitoare la politica de coeziune a UE”. Proiectul își propune să schimbe discursul public privind politica de coeziune, explicând relevanța acesteia atât pentru regiunile mai sărace, cât și pentru cele mai bogate, subliniind impactul acesteia asupra calității vieții cetățenilor europeni și sprijinind cele 10 priorități ale Comisiei Europene.

Scopul acestei conferinţe a fost de a prezenta aspecte importante ale educaţiei (ca proces complex de formare a forței de muncă), unul dintre principalii piloni pe care se construiește viitorul unei societăți moderne. Vorbitorii au pus accentul pe necesitatea și impactul pe care îl are o infrastructură educationala moderna pentru a crește calitatea procesului de instruire și a reduce nivelul abandonului școlar, problemă de stringentă actualitate în România. De asemenea, experți din domeniul educației si-au prezentat opiniile, în vederea adaptării investițiilor europene destinate educației la necesitățile pietei muncii.

Evenimentul a avut o vizibilitate sporită, fiind transmis live pe YouTube (vezi inregistrarea de mai jos) şi având ca parteneri media: HotNews.ro, Startupcafe.ro, Cursdeguvernare.ro, Ziarul Bursa, TV Trinitas, Scoala9.ro, Edupedu.ro.

Descarca agenda


Galerie foto